015 - 219 19 99 info@westvest-notarissen.nl

De spelregels voor bv’s veranderen op 1 oktober 2012. Vanaf die datum is er geen startkapitaal, bankverklaring en accountantscontrole meer nodig om een bv te starten. Ook vervallen allerlei andere formaliteiten. Dit maakt de bv aantrekkelijker voor bedrijven. Door de wijzigingen wordt de bv ook wel de flexibele bv of kortweg flexbv genoemd. Bestaande bv’s kunnen profiteren van de spelregels van de flexbv.

Bestaande bv’s
Bij de oprichting van een bv worden statuten gemaakt. Als u al een bv heeft dan zijn die statuten gemaakt onder de nu geldende spelregels. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan, dan is het verstandig om Westvest Notarissen uw statuten te laten controleren. Wij kunnen een ‘flexbv-scan’ voor u doen. U weet dan of er regels in uw statuten staan die per 1 oktober een andere betekenis krijgen. Daarnaast kunnen wij voor u met de scan beoordelen of de spelregels van de flexbv u interessante mogelijkheden bieden. Voor een aantal van die mogelijkheden moeten de statuten worden aangepast. Dat wordt vastgelegd in een akte bij de notaris. Door aanpassing passen uw statuten beter bij uw bedrijf, profiteert u van de nieuwe flexibele mogelijkheden en hoeft u voortaan minder formaliteiten op te volgen.

Verdeling winst en zeggenschap
Ondernemers komen nu al bij Westvest Notarissen voor advies over de flexbv en voor controle van de statuten van hun bv. Bijvoorbeeld meerpersoonsbv’s die met de nieuwe spelregels betere afspraken kunnen maken over de verdeling van winst en zeggenschap. Of ondernemers die belastingvrij geld uit de bv willen halen; dit wordt vanaf 1 oktober eenvoudiger. Ook ondernemers die op zoek zijn naar investeerders krijgen van ons advies over de mogelijkheden om een nieuw soort aandelen uit te geven; vanaf 1 oktober is het namelijk mogelijk om aandelen uit te geven mét recht op winst maar zonder zeggenschap. Als uw bv naast aandelen ook certificaten heeft, is het goed u te laten adviseren.

Ondernemers kunnen voor advies nu al langskomen bij Westvest Notarissen; als statuten gewijzigd moeten worden, kan dat vanaf 1 oktober 2012.

Is het aantrekkelijk om van mijn bv een flexbv te maken? Heb ik privé en zakelijk alles goed geregeld? Is de nieuwe flexbv aantrekkelijk voor mijn bedrijf?
Doe de FLEXBVTEST op http://flexbvtest.nl/.
Wilt u meer weten over dit onderwerp of over andere notariële zaken, neemt u dan contact op met ons kantoor.

Ook kunt u op maandag, woensdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur zonder afspraak bij ons binnenlopen voor een gratis oriënterend gesprek van maximaal 15 minuten.